Antena Căutare

Cum circulă metroul și autobuzele de Paște 2024. Programul anunțat de Metrorex și STB pentru noaptea de Înviere

Program Metrorex și STB Paște 2024. În perioada Sărbătorilor Pascale, metroul și mijloacele de transport în comun STB circulă după un program special. Ce modificări au apărut pentru noaptea de Înviere.

colaj foto metru si stb bucuresti Galerie
Cum circulă metroul și autobuzele de Paște 2024. Anunțul făcut de reprezentanții Metrorex și STB | Shutterstock

Program Metrorex și STB Paște 2024. Cei care petrec Sărbătorile Pascale și noaptea de Înviere în București pot folosi metroul și mijloacele de transport STB în zilele de Sărbătoare. Cu toate acestea, ei trebuie să știe că metrourile și autozele circulă după un program modificat, în perioada de minivacanță.

Cum circulă metroul și autobuzele de Paște 2024. Anunțul făcut de reprezentanții Metrorex și STB

În 2024, ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale pică la distanță de doar câteva zile, astfel că s-a făcut o punte între acestea. Astfel că în perioada minivacanței, metrourile și autobuzele circulă după un program special.

Citește și: Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri

Program Metrorex de Paște 2024

Metrorex anunță că, în perioada 1 – 6 mai 2024, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale.

În noaptea de Înviere, trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute între orele 23:00 – 1:00 şi la un interval de 20 de minute între orele 1:00 – 5:00, a precizat Societatea Comercială de Transport cu Metroul București Metrorex SA.

De asemenea, reprezentanții au adăugat că, în situația în care se vor înregistra unor fluxuri mai mari de călători, vor fi introduse în circulație trenuri suplimentare.

De reținut este și faptul că, în noaptea de Înviere, este strict interzis accesul în metrou cu foc deschis precum lumânări aprinse, candele pentru a evita orice incidente nedorite, mai anunță compania.

Program STB în zilele de Sărbătoari

De asemenea, STB anunță că în perioada Minivacanței de 1 mai și a zilelor de Paște, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București vor circula după un program de duminică. Astfel, începând de miercuri, 1 mai 2024 până pe 6 mai 2024, a doua zi de Paște, liniile de transport public vor funcţiona conform programului unei zile de duminicǎ.

Citește și: Când se trece pe sub masă în 2024. Semnificația acestui obicei de Paște

Totodată, în Noaptea de Înviere, de 4 mai spre 5 mai 2024, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 100, conform programului obișnuit.

Programul de funcționare complet pentru fiecare linie de transport poate fi consultat pe site-ul oficial al companiei: https://stbsa.ro/ora_statii

În noaptea de Înviere, Antena Stars difuzează emisiunea-documentar: „Muntele Athos - Punte între cer şi pământ"... Ce spitale din București rămân deschise de Paște 2024. Sfaturile medicilor pentru a nu ajunge la Urgențe de Sărbători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x